Kthehu lart

Manastiret mbi shkëmbinjtë grekë, pelegrinazhi në 550 metra

Manastiret mbi shkëmbinjtë grekë, pelegrinazhi në 550 metra GazetaExpress

Shkëmbinjtë e lartë në rajonin grek të Thesalisë, shtëpia e manastireve ortodokse, të ndërtuara në majat e shkëmbinjve natyror të quajtur Meteora ose “Shkëmbinjtë që rrinë pezull”

Në manastire, detyra fetare është kryer tashmë 1.000 vjet. Disa nga manastiret, që janë mbi 20, ndërsa vetëm gjashtë janë të arritshme, gjenden në lartësi deri në 550 metra, shkruan Anadolu Agency (AA).

Ato janë të vendosura në shpatet lindore të malit Pind në Greqinë qendrore. Manastiret në vitin 1988 u përfshinë në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s.

UNESCO e vendosi në Listën e Trashëgimisë Botërore në 1988. Qyteti i manastireve, siç njihet në popull, u popullarizua në vitet e 60-ta. Derisa më herët deri në manastire përdoreshin shkallë dhe litarë, sot një numër i madh turistësh përdorin shkallët që janë gdhendur në shkëmbinj ose ura.

    Data: 06 Mars 2019 00:56
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera